Rólunk mondták…

Kedves Károlyis Tanárok és részben volt Munkatársak!

Én körülbelül ezer éve jártam hozzátok mint diák, a gimi második évfolyama voltunk mi, azt hiszem. Aztán úgy ötszáz éve tanítottam is ott egy csodás évig.
Mégis, most, amikor bekerültem egy új munkahelyre, és az első hetemen (még tényleg alig értem, hogy hol vagyok és mit kéne csinálnom) három napig Prágában angolul kellett napi tizenkét órában helyt állnom, az jutott eszembe, hogy meg kell köszönnöm valamit nektek.
Mégpedig azt, hogy nincs az a nyelvi mélyvíz, amitől megijednék. Nem azért, mert kiválóan tudom a nyelvet, hiszen angolul, ugyan mindent Szabó Andreának köszönhetek, de sosem tanultam meg úgy, mint spanyolul (amit fel sem tudok sorolni, hogy hány ember érdeme közületek).
Azért nem ijedek meg, és azt hiszem ezzel sokan vagyunk így, mert elsajátítottuk azt a bátorságot, és azt a hitet magunkról, hogy úgyis megoldjuk, mert ami a nyelvekkel kapcsolatos, azt eddig is sikerült. És nem félünk.
És ezt az egész Károlyinak szeretném megköszönni, mert ez nem tananyag, hanem igazi útravaló, nekem most végérvényesen kiderült:)
További jó munkát kívánok mindenkinek!

Palotai Bori

Tisztelt Igazgatónő!

A 2012. december 7-én a Parlamentben megtartott, “Világok találkozása” konferencia kapcsán szeretnék gratulálni a tanulók és felkészítő tanárok odaadó munkájához, s egyúttal köszönetet nyilvánítani az Intézmény Vezetőségének támogatásáért.
Spanyolországot három rendkívül felkészült, tájékozott, és spanyolul jól beszélő diák átfogóan és ötletesen mutatta be, előadásukat –mint arról Don Pablo Zaldívar Minisztériumi Tanácsos beszámolt számomra- a közönség nagy tapssal jutalmazta.
Ez az esemény is ékes bizonyítéka az Intézményben folyó magas szintű pedagógiai munkának, amely mindig számíthat a Követség támogatására, s a spanyol kéttannyelvű oktatás egyik referenciaintézménye.
Kívánom, hogy töretlenül folytatni tudják ezt az értékes munkát és kérem, fejezzék ki elismerésemet Varga Mónika tanárnőnek.
Szívélyes üdvözlettel

Enrique Pastor de Gana

Kedves Igazgatónő!
Abban a szerencsés helyzetben volt részem a nyáron (pár családdal együtt), hogy az Ön által vezetett iskola tanulóival és tanáraival tölthettem el 10 napot Spanyolországban. (júl. 6 – 16-ig)
Diákjaik rendkívül jól neveltek, segítőkészek, kedvesek, türelmesek egymással és másokkal is. Csúnya szavakat véletlenül sem hallottunk tőlük, bármilyen apró segítséget kértünk tőlük szívesen megtették azt. Ez a mai korban sajnos nem természetes.
Kollégáik Vanda, Dani és Zsuzsi rendkívül sokat foglalkoztak velük, nagyon jó programokat szerveztek számukra. Ezekre a programokra minket is meghívtak.
Magamról: Miskolcon tanítok általános iskolában. Most kezdtem el a 40. tanévemet. Sok diákkal találkoztam már ennyi év alatt.
Szeretettel gratulálok Önöknek, kívánom, hogy nagyon sok ilyen magas neveltségi szinttel rendelkező diákot tudjanak nevelni, mint ez a kis csapat volt.

Tóthné Jászai Ágnes

Tisztelt Igazgatónő! Most, hogy kipihente az előző tanév fáradalmait, és újult erővel kezdi a munkát az új tanévben, sok erőt, türelmet és jó egészséget szeretnék kívánni, Önnek és Kollegáinak. Köszönetet szeretnék mondani, Önnek és csapatának, hogy Havas Melindának olyan sok sikerben volt része az elmúlt években az iskolában folyó nagyszerű, alkotó munka eredményeként. Ezt megkoronázta a sikeres, magas pontszámú felvételi, a DELE C1 spanyol nyelvvizsga, és a középfokú német nyelvizsga. ( Melinda a német nyelvet 9. osztályban kezdte el, és nem járt külön tanárhoz!) Szóval, további sok sikert kívánok Önöknek!
Tisztelettel:

Havasné Molnár Dóra

Tisztelt Igazgató Asszony!
Iskolájukból a hét végén (május 24-én) kölcsönzőnkben járt a 12.a osztály. Tőlünk kölcsönöztek kerékpárokat, amelyekkel a sárkányhajós programjukhoz velem kerekeztek át Velencére.
Örömmel tapasztaltuk, hogy a gyerekek viselkedése intelligens, kulturált volt.
Jó szellemű, a felnőttekkel tisztelettudó, jó humorú diákokat ismertünk meg bennük.
Gratulálunk az Őket kísérő pedagógusoknak, hiszen az ő kezük munkája is benne van ebben!
A tanév hátralévő részéhez jó munkát kívánunk:

Bodorné Cserti Edit – Bodor Zoltán

Menu